c

Skavanger Skole

  • Skavanger skole
  • Skavanger skole
  • Skavanger skole
  • Skavanger skole

Nye Skavanger skole bygges som en fleksibel 1,5-parallell grunnskole for 1.–7. trinn. I tillegg legges det til rette for en utvidelse til en 2-parallell skole. Prosjektet inkluderer ny SFO, mens eksisterende gymsal med svømmebasseng blir beholdt og opprustet med ny utvendig kledning og teknisk pakke. I tillegg blir det ny utendørs syverbane for fotball, basketballbane og et innholdsrikt uteområde med ulike lekeapparater. Den nye skolen bygges på fotballbanen til den gamle og når den nye skolen er ferdig skal det opparbeides utomhusarealer og etableres ny fotballbane på fotavtrykket til den gamle skolen. Entreprisen omfatter også oppgradering av ca. 600 meter kommunal vei med V/A og ny gatebelysning samt nytt veikryss til fylkesvei 40.

Skolen blir et plusshusbygg med bæresystem i massivtre og energiproduksjon fra solceller og energibrønner. Prosjektet sertifiseres BREEAM-NOR Good. Prosjektet benytter prinsipper fra Powerhouse- prosjektene, som fortrengningsventilasjon og lavtemperatur oppvarming i kombinasjon med geotermiske brønner. Denne løsningen i kombinasjon med solceller har Skanska mye erfaring med, noe som betyr at man kan garantere plusshus etter Futurebuilt. Det vil si man kan være trygge på at skolen vil få et godt inneklima. Prosjekteringen er basert på tidlige og detaljerte Simien-beregninger. For Skavanger skole benyttes også Lowex konsept, med blant annet svalende gulver. 

I prosjektering benyttes VDC (Virtual Design and Construction) med BIM-modell, ICE-møter og Last Planner. BIM-modellen brukes i tverrfaglig prosjektering, planlegging og produksjon, til kollisjonskontroller, visualisering, mengdeuttak og til KS i prosjektering og produksjon.

For sluttfase benytter Skanska et egenutviklet digitalt verktøy kalt «Digital Systematisk Ferdigstillelse». Verktøyet er nettbasert og er populært blant underentreprenører. Produktet av verktøyet er digitale tester som benyttes under sluttfasen. Testene inneholder funksjonsbeskrivelser, funksjonstester, integrasjonstester og annen nødvendig dokumentasjon for de tekniske systemene. Systemet er helt «gjennomsiktig» og byggherre er deltaker. Det betyr at byggherre hele tiden kan følge med på status i sluttfase, hvilke tester som er avholdt, og hva som er resultatene.

Prosjektet gjennomføres i umiddelbar nærhet til eksisterende barneskole som er i drift i hele byggeperioden. Det er derfor et stort fokus på HMS og etablering av alternative trygge gang- og sykkelveier for barna, logistikkplanlegging av anleggstrafikk til og fra byggeplass og riggplanlegging.

Arkitekt: SØR arkitekter

Søk etter et prosjekt

Antall prosjekter

loading